PROTEINELE IN SLABIRE
SLABIREA CU PROTEINE
DIETA PROTEICA SI SLABIREA

Aportul ideal de proteine

Beneficiile proteinelor sunt binecunoscute. Proteinele construiesc masa musculara, ard calorii in procesul de digestie si dau o senzatie de satietate mare. Insa excesul de proteine poate fi daunator. Proteinele sunt lanturi formate din de aminoacizi. Aminoacizii sunt elementele din care sunt construite proteinele. Pentru a fi utilizate de organism proteinele sunt intai digerate, proces care se mai numeste si forfecare. Aminoacizii componenti sunt separati in grupuri mici sau adusi la stadiul de aminoacid liber in sistemul digestiv. Organismul preia acesti aminoacizi si ii futilizeaza pentru a construi proteine proprii, cum ar fi si cele musculare. Metabolosmul proteic este controlat de mai multi hormoni: testosteronul, hormonul de crestere, insulina si hormonii tiroidieni.

In cazul aminoacizilor organismul poate stoca in mod normal mici cantitati de aminoacizi. Deci atunci cand cantitatea de aminoacizi este prea mare, ca rezultat al excesului de proteine din nutritie sau a descompunerii proteinelor proprii) ei trebuiesc eliminati. Aminoacizii in exces vor fi transformati in alte substante: cum ar fi amoniacul si o baza de carbohidrat (folosit apoi ca sursa de energie). In momentul in care consumi prea multe proteine ele for fi eliminate de corp. Nimic special pana aici insa e de luat in calcul ca amoniacul este toxic, in special pentru sistemul nervos. Proteinele neabsorbite pot fi transformate in colon in substante cancerigene, de aici incidenta marita a cancerului de colon la oamenii care fac exces de carne.

O practica discutabila este cea a dietelor bazate pe proteine pentru durate mult prea lungi. Trebuie facuta o diferentiere intre a manca prea multe proteine si a manca mai putini carbohidrati. Un alt obicei gresit este administrarea de concentrate proteice de puritate mare, in special proteina de zer, fara a fi insotite de carbohidrati si grasimi. Zerul se absoarbe mai repede fata de alte proteine, datorita particularitatilor acestei proteine dar si a faptului ca este administrat sub forma lichida. Multitudinea de aminoacizi nu poate fi folosita in totalitate, deci mare parte sfarseste ca sursa de energie si/sau toxine.

PROTEINA ONLINE
AMINOACIZI ESENTIALI

Mai multe despre proteine si bodybuilding aici

Proteine - Oferta de suplimente proteice

AMINOACIZI
PROTEINE
AMINOACIZI
GAINERE
ARTICULATII
TESTOSTERON
SLABIRE
MULTIVITAMINE
®  Autor:  www.superset.ro - Magazin online suplimente nutritive fitness culturism -  www.carnitina-slabire.ro  l  www.aminoacizibcaa.ro
proteine online proteine-online proteine-culturism proteine-fitness concentrate-proteice izolate-proteice proteina-aminoacizi aminoacizi-bcaa proteine online magazin proteine online concentrate proteice